Museo Pohjanmaa

Kuntsin modernin taiteen museo

kuntsi5032
kuntsi2797
kuntsi2786
kuntsi5032
kuntsi2797
kuntsi2786
Tiesitkö, että...
Kuntsilta löytyy museokauppa, jossa myydään lahjoja, taidekirjoja, julisteita sekä kortteja.

Kuntsin modernin taiteen museo tarjoaa läpileikkauksen uudemman taiteen historiaan, kansainvälisistä modernisteista suomalaisiin nykytaiteilijoihin. Perusnäyttely, joka pohjautuu vaasalaisen Simo Kuntsin taidekokoelmaan, on Suomen tärkeimpiä nykytaiteen klassikkojen kokoelmia.

Museon vaihtuvat näyttelyt nostavat esiin taidemaailman ajankohtaisia teemoja ja virtauksia. Kuntsin modernin taiteen museo avattiin yleisölle helmikuussa 2007 Vaasan Sisäsataman vanhassa Tullipakkahuoneessa. Tullipakkahuoneen suunnitteli arkkitehti Ernst Theodor Granstead v. 1875. Konsuli Simo Kuntsi (1913–1984) perusti v. 1970 Kuntsin säätiön ja toi kasvavan, 121 teoksen taidekokoelmansa entiseen kotikaupunkiinsa Vaasaan. Säätiön toiminta-ajatuksena on alusta alkaen ollut tarjota vaasalaisyleisölle oman aikansa taidetta sekä kerätä ja esitellä taidemaailman uusia ja lähihistorian ilmiöitä.

Museolla on poptaidetta, kineettistä ja yhteisötaidetta, informalismia, surrealismia, uusekspressionismia ja postmodernismia. Taidekokoelmassa on yli 900 suomalaista ja ulkomaista teosta. Ennen kaikkea se on merkittävä suomalaisen modernismin klassikkokokoelma, joka esittelee suomalaista kuvataidetta 1950-luvulta eteenpäin. Säätiön kokoelma kuuluu myös merkittävimpiin taidekokoelmiin, jotka keskittyvät suomalaiseen nykytaiteeseen 1960- ja 1970-luvuilta lähtien.

Opastukset ja tapahtumat muodostavat tärkeän osan museon toimintaa. Tutki esimerkiksi värien maailmaa yhdessä lasten kanssa suositussa Vauvojen värikylpy –toiminnassa, joka on suunnattu vauvoille, taaperoille ja heidän vanhemmilleen. Café Simo palvelee museon aukioloaikoina ja tarjoaa kahvin ja leivonnaisten lisäksi myös kevyitä lounaita.