Museo Pohjanmaa

Skären - museo verkossa

familjen 2
fiskebt p havet page 2
lgger nt
skolan i skren
sljakt
familjen 2
fiskebt p havet page 2
lgger nt
skolan i skren
sljakt
Tiesitkö, että...
Skären-museon ympäristöt kuvattiin seitsemässä eri paikassa neljän vuodenajan aikana. Eri roolihahmoja on yhteensä 27.

Tiedätkö, mihin tarvitaan naulanmerkkaajaa? Miksi vekari kannattaa ottaa mukaan, kun lähtee jäälle? Miten vanhan ajan viiliä tulikaan valmistaa?

Vastaus näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin löydät saaristolaismuseo Skärenin verkkosivuilta.

Skären on museo, joka on olemassa vain verkossa. Museossa pääset tutustumaan fiktiiviseen Sjöbergin perheeseen, joka eli Pohjanmaan saaristossa 1900-luvun alussa. Seuraamalla perheenjäsenten arkielämää pääset tutustumaan mm. kalastukseen, hylkeenpyyntiin, veneenrakennukseen, perheen arkeen ja lasten elämään. Museossa on viisi teemaa, jotka valottavat saaristolaiselämää esineiden ja tarinoiden sekä valokuvien ja elokuvien kautta.

Museossa liikut eri tiloissa tai huoneissa ja seuraat eri kohtauksia, jotka on toteutettu 360-asteisina kuvina. Klikkaamalla eri tiloissa tai huoneissa näkyviä esineitä saat lisää tietoa esineiden käytöstä ja alkuperästä. Jokaisesta teemasta löytyy myös teemaa syventävä aineistopankki, johon on koottu vanhoja valokuvia, elokuvia ja äänitteitä.

Skären-museo on syntynyt SÖFUK-kuntayhtymään kuuluvan KulturÖsterbotten-yksikön kautta yhteistyössä Bosundin vene-, kalastus- ja metsästysmuseon, Raippaluodon saariston kotiseutuyhdistyksen ja Maalahden museoyhdistyksen kanssa.