Museo Pohjanmaa

Lisätietoja

 

Taustatietoa

Pohjanmaan museot on Pohjanmaan kaikkien museoiden yhteinen portaali, joka tarjoaa tietoa museoista ja niiden kokoelmista. Kauniit valokuvat havainnollistavat museoiden sanallisia kuvauksia. Museot on jaoteltu eri aihepiirien sekä kuntien mukaan. Portaalista voi hakea museoita myös kartan tai hakusanan avulla. Portaali on nyt nelikielinen. Se on julkaistu sekä suomeksi että ruotsiksi ja venäjäksi sekä keväällä 2018 englanniksi.

Museoportaali avattiin kesäkuussa 2012. Portaaliyhteistyössä ovat olleet mukana Pohjanmaan museo, KulturÖsterbotten, Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan Matkailu ja kaikki Pohjanmaan maakunnan paikallismuseot sekä Etelä-Pohjanmaalta Teuvan ja Karijoen museot.  Pohjanmaan museo hoitaa portaalin ylläpidon ja päivitykset.  Yleisö voi käyttää portaalia Pohjanmaan museoista kertovana tietolähteenä. Lisäksi portaalilla pyritään tarjoamaan enemmän näkyvyyttä ja markkinointimahdollisuuksia sekä suurille että pienemmille museoille.

Portaalissa on käytetty uutta tekniikkaa ja uusia medioita tarjoamaan interaktiivisuutta, jossa museot ja kävijät voivat kohdata. Portaalilla on oma Facebook-sivu, ja halukkaat voivat tilata RSS-syötteen, jolla he pysyvät ajan tasalla sivujen päivityksistä. Portaalin sisältöä voi myös jakaa erilaisissa sosiaalisissa medioissa.

Hanke on saanut rahoitusta Pohjanmaan LEADER-ohjelmasta Aktion Österbottenin, Yhyres-kehittämisyhdistys ry:n ja Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n kautta. Muu rahoitus on saatu Otto A. Malmin lahjoitusrahastolta ja Svenska Kulturfondenilta.

Valokuvat on ottanut Jessica Lindgren, jollei muuta ole mainittu. Copyright kuuluu Pohjanmaan museolle.

 

Hankkeen hallinto
Pohjanmaan museo

Tekstien ja sisällön tuotanto
Magdalena Lindroos, projektinjohtaja

Kaj Höglund, maakuntamuseotutkija

Valokuvaaja
Jessica Lindgren, 2012

Verkkosivuston tuotanto
Oy Creamarketing Ab, 2012

Suomennos
Paula Bertell / Wasa Translations 2012

Käännökset englanniksi Suvi Ylimannila

Käännökset venäjäksi Jaakko Linkamo