Museer i Österbotten

Nykarleby jerväg - Kovjoki station

Museer i Österbotten

Välkommen till Österbottens museiportal! Landskapet Österbotten är, med ett hundratal museer, ett av de museitätaste landskapen i Finland. Dessa finns till stor del nu samlade på webbportalen Museer i Österbotten. Även kommunerna Bötom och Östermark i Södra Österbotten är med i portalen. Här kan du läsa om museernas fascinerande föremål och titta på vackra fotografier. Du kan bekanta dig med vilka utställningar ditt lokalmuseum har och var de stämningsfulla evenemangen arrangeras. Här hittar du guldkornen i de österbottniska museerna!

Navigera på sidan med hjälp av kartan eller listan med städer och kommuner. Du kan även söka efter ett museum i den alfabetiskt ordnade listan eller enligt sökfunktionen uppe till höger. Om en speciell typ av museum intresserar kan du klicka på de olika museikategorierna till höger.

Varje museum har en egen infosida, där museet beskrivs med både ord och bilder. Information om öppethållningstider, adress, entréavgifter med mera finns också presenterade. Klicka på adressen för att öppna en ny sida med museet utprickat på kartan.

Följ med vad som händer via Facebook-sidan eller beställ på uppdateringar via RSS-flödet. Tyck till eller dela med dig via olika sociala medier. Portalen är även sammankopplad med Österbottens evenemangskalender och aktuella kulturevenemang visas upp.

Larsmo Jakobstad Kronoby Pedersore Nykarleby Vora Storkyro Lillkyro Laihela Korsholm Malax Korsnas Narpes Ostermark Botom Kasko Kristinestad Vasa

Bötom

Jakobstad

Kaskö

Korsholm

Korsnäs

Kristinestad

Kronoby

Laihela

Larsmo

Lillkyrö

Malax

Nykarleby

Närpes

Pedersöre

Storkyrö

Vasa

Vörå

Östermark